Beijer Ref

Øget salg med fire B2B ehandelsløsninger under den samme koncern

Fire virksomheder under Beijer Ref havde alle brug for en ny ehandelsløsning.
H. Jessen Jürgensen, Aircon Teknik, Armadan og BKF-Klima distribuerer alle kølesystemer, klimaanlæg og varmepumper på B2B markedet. Deres behov var altså beslægtede, og de ønskede at udnytte den åbenlyse mulighed for stordrift.

Beijer Ref er en verdensomspændende koncern med omkring 70 datterselskaber i Europa, Asien og Afrika. Den årlige omsætning er på ca. 21,1 mia. kr. med salg i 42 lande. Beijer Ref-koncernen leverer en bred vifte af produkter til kunder over en stor del af verden. Produkterne dækker områderne kommerciel køling, industriel køling, aircondition og opvarmning.

The Challenge

Fire virksomheder under den svenske koncern Beijer Ref havde alle brug for nye ehandelsløsninger. De fire virksomheder H. Jessen Jürgensen, Aircon Teknik, Armadan og BKF-Klima forhandler alle kølesystemer, aircondition og varmepumper og alle B2B. Så deres krav til en e-handelsløsning var beslægtede, og der var ønske om at udnytte den oplagde mulighed for stordrift.

På koncernniveau var det besluttet at bruge PIM-systemet MeDaPro og alle fire virksomheder brugte i forvejen ERP-systemet AX, så både PIM og ERP lå fast.

The Solution

Flere af virksomhedernes havde gode erfaringer med med DynamicWeb, så det var oplagt at kigge den vej, da der skulle vælges CMS-system. DynamicWeb har udviklet en standard løsning til e-handel, og den viste sig i store træk af dække virksomhedernes behov herunder integration til AX.

Twins specialudviklede enkelte elementer og satte eksempelsider op. På baggrund af disse har virksomhederne selv opbygget deres sites.

Produktsider og -oversigter genereres automatisk med produktdata fra PIM systemet. Twins har specialudviklet en webservice til import af data fra de fire virksomheders individuelt konfigurerede PIM-system.

Alle fire websites ligger i samme DynamicWeb løsning. Dermed har vi kun skulle lave specialudvikling og integrationer én gang. Også her udnyttes stordriftsfordelene ved at få udviklet 4 løsninger samtidig.

The Result

De fire virksomheder har fået opdateret deres digitale tilstedeværelse, så den afspejler de moderne virksomheder, som de er.

Bedre produktsøgning med fritekstsøgning og filtre har gjort det lettere for kunden at finde relevante produkter, og detaljerede produktpræsentationer har gjort det lettere at vælge det rigtige. Kunderne har desuden fået kundeområde med ordrestatus, ordrehistorik, mulighed for selv at fremfinde gamle fakturaer, med mere.

Dette har øget salget online. Og samtidig har den nye løsning frigivet tid til, at medarbejderne lidt efter lidt er begyndt at udnytte de marketingfunktioner, der også følger med platformen.

Segment

B2B, PIM, CMS, Marketing, Dynamics AX

Location

Denmark/Sweden

Website

Partner

Easyflow Agency

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Statistics and Marketing